Beter recycleren

Thuis sorteren is voor de meesten van ons evident geworden. Ook buitenshuis gaan we steeds beter ons afval sorteren. En dat is belangrijk, want door overal correct te sorteren, verbeteren we zelf het recyclageproces en de kwaliteit van de gerecycleerde materialen. En dat maakt natuurlijk een groot verschil voor het milieu.

Denk aan de toekomst. Blijf goed sorteren.

Door goed te sorteren en te recycleren, werkt u mee aan een betere toekomst. Correct sorteren is cruciaal voor ons welzijn en dat van onze planeet. En dat is de verantwoordelijkheid van elk van ons. Voor onszelf, maar nog meer voor de generaties na ons, want de toekomst behoort immers niet enkel aan ons toe, maar vooral ook aan onze kinderen en kleinkinderen!

Door correct te sorteren sparen we grondstoffenuit

Grondstoffen worden steeds schaarser. Hoe meer verpakkingen we kunnen recycleren, hoe minder materialen verloren gaan. Zo zorgen we dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van wat onze planeet te bieden heeft.

Door correct te sorteren besparen energie

Materialen recycleren is bijna altijd beter voor het milieu dan de ontginning van nieuwe grondstoffen. Door te recycleren besparen we heel wat energie, en vermijden we de uitstoot van schadelijke stoffen. Zo gaan we de opwarming van de aarde tegen en verbeteren we de luchtkwaliteit.

 

Wat kunt u doen?

  • Bewust consumeren. Overconsumptie is erg belastend voor het milieu. Minder afval produceren is de eerste stap in de goede richting. Uw keuzes vormen een deel van de oplossing. Koop enkel wat u echt nodig hebt en geef de voorkeur aan duurzame materialen. 
  • Zoveel mogelijk sorteren. Hoe meer verpakkingen u sorteert, hoe minder materialen verloren gaan.
  • Correct sorteren. Hoe beter we sorteren, hoe hoger de kwaliteit van de gerecycleerde materialen. 

Raadpleeg de sorteerregels voor PMDglas en papier-karton.