Oproep tot kandidaatstelling voor de Greener Packaging Awards

Oproep tot kandidaatstelling voor de Greener Packaging Awards

De Greener Packaging Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Fost Plus en Valipac om duurzame innovaties in de verpakkingswereld in de kijker te zetten. Bedrijven die milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen ontwikkelen kunnen zich tot 30 juni 2019 kandidaat stellen via de website www.greenerpackaging.be

Verpakkingen op een andere manier bekijken, voorbeelden om te volgen

De nieuwe recyclagedoelstellingen die Europa voorschrijft zijn erg ambitieus. Om die te bereiken moeten bedrijven hun aanpak voor verpakkingen waarvoor ze verantwoordelijk zijn helemaal herzien: enerzijds moeten ze meer en beter sorteren, maar anderzijds ook meer investeren in de ecologische ontwikkeling van hun verpakkingen. Deze Awards vormen een uitstekende inspiratiebron voor de industriële wereld.

Greener Packaging en Get Smart (in) Packaging bundelen hun krachten

De organisatoren van de Greener Packaging Awards hebben ervoor gekozen om samen te werken met de nieuwe Get Smart (in) Packaging Awards, een initiatief van de verpakkingsbeurs Empack, Packaging Innovations en Verpakking & Label Magazine. Deze nieuwe samenwerking zorgt dus voor meer zichtbaarheid voor de deelnemers.

Prijscategorieën

De organisatoren van de Get Smart (in) Packaging Awards hebben besloten om de beste innovaties te belonen in functie van hun gebruiksmoment: On-the-Go, thuisgebruik, e-commerce, B2B en innovatie verpakkingsmachines.

De Greener Packaging Awards daarentegen zullen de duurzaamste innovaties van twee categorieën bekronen: één voor huishoudelijke en één voor industriële verpakkingen.

De winnaars van de verschillende categorieën worden uitgeroepen door een jury van onafhankelijke experts uit de wetenschappelijke wereld, overheden, verpakkingsspecialisten en beroepsfederaties. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 23 oktober 2019 in Mechelen tijdens een officiële ceremonie en een galadiner, georganiseerd in het kader van de verpakkingsbeurs Empack.

Waarom deelnemen?

Deze Awards zijn niet alleen een unieke kans voor bedrijven om hun ecologische aanpak te benadrukken, maar ook om hun naamsbekendheid te vergroten en daardoor klanten te winnen. De winnaars kunnen bovendien gratis media-aandacht in de geschreven pers genieten in het najaar van 2019.

Download hier het persbericht